top of page
Kinesiotape på knæ

Kinesiotape

Hvad er kinesiotape?

Kinesiotape, udviklet af den japanske kiropraktor og kinesiolog, Dr. Kenso Kase, i 1973, har som formål at udnytte kroppens naturlige helingsprocesser døgnet rundt. Selvom den nøjagtige virkning af kinesiotape ikke er videnskabeligt dokumenteret, viser erfaringen, at behandlingen positivt understøtter bevægelighed og cirkulation i vævet.

Dette elastiske tape kan anvendes som en del af smerte- og inflammationssinddæmpning, afslapning af overbelastede eller trætte muskler samt støtte til muskler i konstant bevægelse. Forskellig fra den uelastiske sportstape, der primært stabiliserer under aktivitet, tillader kinesiotapen fuld bevægelighed. Den har vist sig effektiv til behandling af en bred vifte af problemer, lige fra hovedpine til fodproblemer og alt derimellem, herunder sportsskader, karpaltunnelsyndrom, lændesmerter, samt knæ- og skulderrelaterede problemer.

Kinesiotapens egenskaber omfatter:

  1. Korrektion af muskelfunktion: Tapen mindsker muskelspændinger, øger restitutionen og mindsker muskeltræthed og kramper.

  2. Forbedring af blod- og lymfecirkulation: Tapen hjælper kroppen med at fjerne affaldsstoffer, væske og blødninger ved at stimulere muskelbevægelser.

  3. Reducerer smerter: Kinesiotape har vist sig effektivt til at mindske smerteoplevelsen.

  4. Korrektion af ledets funktion: Tapen kan bidrage til at korrigere ledet og dermed genoprette normal funktion.

bottom of page